Cel mai bun Router wireless

Care este cel mai bun Router wireless din 2021?

Sa fim conectati tot timpul a devenit deja o obisnuinta, pentru cei mai multi dintre noi. Sa primim la timp toate email-urile, toate mesajele, toate notificarile este insa si o necesitate, atunci cand vrem sa fim la curent cu toate schimbarile. Vi s-a intamplat, desigur, sa va aflati in camera cea mai indepartata de un router wireless si abia sa aveti o liniuta de semnal?

Sau sa fiti conectate mai multe persoanele pe acelasi router wifi si sa mearga internetul extrem de incet? Sunt convins ca raspunsul este afirmativ, asa ca, in acest articol, va prezint cele mai bune routere wireless de pe piata.

Am comparat, pentru voi, produse care pornesc de la un pret accesibil pentru toata lumea, pana la routere care depasesc cu mult 5000 de lei. Iar in randurile de mai jos vom vorbi inclusiv despre un router wireless gigabit, potrivit pentru pasionatii de gaming online.

Comparatie la cel mai bun Router wireless din 2021

ASUS RT-AC68U Wireless
CARACTERISTICI Porturi LAN: 4 RJ45
Frecventa (GHz): 2.4GHz/5GHz
Router wireless AC1900 TP-Link
CARACTERISTICI Porturi LAN: 4 RJ45
Frecventa (GHz): 2.4GHz/5GHz
Sistem wireless D-Link
CARACTERISTICI Porturi LAN: 2 RJ45
Frecventa (GHz): 2.4GHz/5GHz
Router wireless TP-Link Archer
CARACTERISTICI Porturi LAN: 4 RJ45
Frecventa (GHz): 2.4GHz/5GHz

Sfaturi pentru a alege cel mai bun Router wifi

Dar, inainte de a trece la cele mai interesante produse de pe piata, sa vorbim putin despre criteriile de care e bine sa tineti cont inainte sa achizitionati un router wireless. Pe piata sunt atat de multe modele incat aceasta decizie poate deveni coplesitoare, mai ales daca nu aveti cunostinte tehnice.

Asadar, e bine sa stiti ce standard wireless foloseste respectivul router. Aflam aceasta informatie din codurile folosite. Ca sa nu va bateti capul cu toate cifrele si literele, e bine sa alegeti un router wifi care sa suporte standardul AC sau AX, desi acesta din urma este inca destul de rar in magazinele din Romania.

Viteze conexiunii unui router wifi este un alt criteriu foarte important. Viteza listata a modelului este, insa, maximul pe care il atinge routerul in conditii ideale. Asadar, tineti cont si de standardul wireless, pentru ca aceasta combinatie sa fie pe placul dvs. Routerele cu tehnologii noi au porturi de retea Gigabite care suporta pana la 1 gb/secunda. Indreptati-va atentia doar catre acestea.

Securitatea conexiunii tale este si ea importanta, asa ca evitati routerele cu standardul WEP, pentru ca sunt foarte usor de spart.

Dual-band este necesar pentru ca un router wifi sa opereze pe doua frecvente diferite, asa incat sa aveti tot timpul doua retele, de 2,4 GHz, respectiv 5 GHZ. Asta inseamna ca va puteti conecta cu device-uri diferite la cele doua retele, pentru a nu o aglomera pe una dintre ele. Routerele mai noi au chiar trei benzi, doua de 5 GHZ.

Ce Router wireless sa cumpar?

Cel mai ieftin

Router wireless Tenda AC10U

router wireless ieftin

Un router foarte apreciat de cumparatori, acest router wireless are un procesor de 1 GHZ realizat in tehnologia de 28 nm. Datorita acesteia, are un consum energetic extrem de redus.

Dispune numai de porturi Gigabite, asadar poate ajunge pana la 1000 Mb/secunda, ideal pentru vizionarea de filme online la calitate maxima sau gaming online fara intreruperi.

Semnalul WiFi dual-band este puternic, putand trece fata probleme prin zidurile locuintei.

In plus, tehnologia MU-MIMO ii permite sa comunice simultan cu mai multe device-uri. Se instaleaza rapid, prin intermediul unei aplicatii pe telefon.


Router wireless TP-Link Archer

router wifi

Archer C6 are doua frecvente, de 2,4 GHZ, respectiv 5 GHZ, prin intermediul carora se pot indeplini sarcini usoare, cum ar fi trimiterea de emailuri sau navigarea pe internet, dar se pot viziona filma sau juca jocuri online.

Are 4 antene externe si una interna cu ajutorul carora semnalul ajunge in toate colturile locuintei.

Dispune de un port Gigabite, are implementata tehnologia MU-MIMO pentru ca mai multe dispozitive sa se conecteze simultan fara a fi afectata eficienta, si se poate instala usor, printr-o aplicatie.


Gama medie

Sistem wireless D-Link AC1200

router wifi covr

Wi-fi Covr acopera spatii de pana la 1000 mp, gratie celor trei antene care detecteaza si transfera date pe device-uri conectate, indiferent de locul in care se afla in casa.

Tehnologia MU-MIMO are grija ca toate dispozitivele conectate sa primeasca rapid informatii, fara a astepta ”eliberarea” traficului.

Smart Steering alege frecventa si muta device-urile intre benzile Wi-Fi, daca banda este aglomerata. Atinge viteze de pana la 1200 Mbps si se instaleaza printr-o aplicatie.


Router wireless AC1900 TP-Link

router wireless profesional

Archer C9 ofera o viteza de transfer de 1.9 Gbps. Are trei antene dual band pentru ca semnalul sa fie stabil in tot spatiul acoperit, iar tehnologia Beamforming gaseste conexiunea potrivita pentru device-ul tau.

Procesorul dotat cu doua nuclee tactat la 1GHz garanteaza o utilizare fara intreruperi.

Se instaleaza usor, are control parental, este un router sigur care permite accesul vizitatorilor fara ca securitatea retelei sa fie compromisa.


Cele mai profesionale

ASUS RT-AC68U Dual-band Wireless

router wireless gigabit

Combinate, vitezele de transfer dual band ale routerului RT-AC68U ating 1900 Mbps. Procesorul dual-core face ca acest router sa transmita, in orice moment, continut HD la cea mai buna calitate.

Are doua porturi USB pentru partajarea de documente, iar solutia ASUS AiCloud transforma reteaua intr-un cloud personal.

Functia AiProtection, o tehnologie de securitate pe 3 planuri, face ca RT-AC68U sa fie unul dintre cele mai sigure routere de pe piata.


Avantajele pentru a folosi un router wireless

Routerul wifi a devenit o necesitate pentru cei care vor sa fie tot timpul conectati. In zilele noastre, nu doar laptopul sau telefonul se conecteaza la reteaua wireless, ci si tabletele, televizoarele, consolele sau aparate electrocasnice.

Iata de ce e important ca router-ul ales sa fie capabil sa indeplineasca toate taskurile pe care i le cereti.