Cel mai bun aparat foto DSLR

Care este cel mai bun aparat foto DSLR din 2021?

Mai folosește cineva aparat foto DSLR? Sigur că da! Cele mai bune DSLR-uri fac înca fata razboiului cu camerele mirrorless în aproape toate aspectele, inclusiv video.

Mulți fotografi preferă dimensiunea, greutatea și vizorul optic al unui aparat foto DSLR și asta face ca piața pentru aceste camere să fie încă variată și competitiva. Dar care este cel mai buna camera DSLR? Raspunsul depinde de bugetul vostru, de experiența voastră și de ceea ce doriți să fotografiati sau sa filmați!

Începătorii vor căuta o cameră cu costuri reduse care să fie ușor de utilizat, entuziaștii vor dori o cameră foto puternică, care să ofere multe dintre instrumentele camerelor foto profesionale, în timp ce fotografii profesioniști vor căuta calitatea și caracteristicile imaginii, cu siguranță , dar și durabilitatea și fiabilitatea.

Comparatie la cel mai bun aparat foto DSLR din 2021

Canon EOS 5D Mark IV
CARACTERISTICI Rezolutie senzor: 30 Mpx
Sensibilitate ISO: 100 - 32000
Canon EOS 6D Mark II
CARACTERISTICI Rezolutie senzor: 24 Mpx
Sensibilitate ISO: 100 - 162000
DSLR Nikon D7500
CARACTERISTICI Rezolutie senzor: 21 Mpx
Sensibilitate ISO: 100 - 512000
DSLR Nikon D3500
CARACTERISTICI Rezolutie senzor: 24 Mpx
Sensibilitate ISO: 100 - 256000

Sfaturi pentru a alege cea mai buna camera DSLR

Incepator, avansat, profesionist: Nivelul la care va aflati in fotografie va dicta nevoia pentru un aparat foto. Daca sunteti la inceput, puteti alege o camera DSLR ieftina, pe care puteti invata si testa, urmand ca pe parcurs sa va dati seama de functiile pe care le doriti in plus.

Preț: Cati bani sunteti dispusi sa investiti intr-o camera? Pentru ca pe piata sunt si aparate foto DSLR ieftine si unele foarte scumpe. In functie de domeniul in care activati, poate fi necesar sa investiti sume mari in camere si obiective.

Senzor: APS-C sau full frame sunt optiunile pentru aparate DSLR. Diferenta intre cele doua este de dimensiune a senzorului. Practic, senzorul full frame este mai mare, captand mai multa lumina, iar imaginile ies mai clare in ISO mai mare.

Ce inseamna DSLR?

DSLR este o camera foto digitala care combina mecanismele SLR (single lens reflex) cu un senzor digital.

Principiul SLR presupune ca lumina traverseaza obiectivul, apoi intalneste o oglinda pivotanta care o trimite prin intermediul unei prisme la vizor sau direct la senzor cand se ridica.

Ce aparat foto DSLR sa cumpar?

Cel mai ieftin

Aparat foto DSLR Canon EOS 4000D

camera canon

Unul dintre cele mai ieftine si bune DSLR-uri entry-level, EOS 4000D este dotat cu un senzor APS-C de 18 megapixeli. Este potrivit pentru fotografiere in conditii de luminozitate scazuta, cu ISO pana la 6400, ce poate fi extins pana la 12800.

Vine la pachet cu un obiectiv kitt 18-55mm F/3.5-5.6. Combinatia este una care ii va satisface pe cei fara mari pretentii sau care se afla la inceput de drum.

Filmeaza Full HD si poate fi conectat la smartphone prin Bluetooth sau WIFI.

Aparat foto DSLR Nikon D3500

aparate foto nikon

D3500 este un DSLR compact cu o rezolutie de 24,2 MP, destinat celor care vor o calitate net superioara fotografiilorfacute cu telefonul.

Senzorul asigura obtinerea unor fotografii si filme Full HD detaliate, iar aparatul este unul confortabil in mana, cu o baterie mare. Vine la pachet cu un obiectiv kitt 18-55, dar suporta lentile cu zoom sau fixe ce vor scoate imagini pe care o sa vrei sa le descarci imediat in telefon si sa le postezi, gratie aplicatiei SnapBridge.

Dupa ce vei epuiza toate functiile acestui aparat, vei simti nevoia de mai mult.


Gama medie

Aparat Foto DSLR Nikon D7500, 20.9 MP

camera nikon

D7500 are un senzor CMOS in format DX, cu o rezolutie de 20.9 MP si ISO extins pana la 1640000. EXPEED 5, procesorul de la Nikon, contribuie la procesarea eficienta a pozelor.

Poate filma clipuri 4K/UHD si este echipat cu o functie de reducere electronica a vibratiilor care va reduce efectele miscarilor nedorite ale camerei. Monitorul a fost redesenat iar acum poate fi inclinar si poate fi controlat tactil.

D7500 este echipat cu un blit incorporat compatibil cu sistemul de iluminare avansata fara fir cu radiocomanda.


Canon EOS 6D Mark II

camera foto canon

Canon EOS 6D Mark II este o camera full-frame cu procesor DIGIC 7, ideala pentru fotografie de portrete, peisaje, de calatorie.

Sistemul de focalizare in 45 de puncte si tehnologia Dual Pixel CMOS AF fac din EOS 6D Mark II un aparat potrivit chiar si pentru profesionisti. Sensibilitatea ISO 40.000 extinsa pana la ISO 102.400 este una dintre cele mai apreciate functii ale aparatului.

Pentru filmare, are o setare de stabilizare pe 5 axe, care atenueaza miscarea camerei atunci cand se filmeaza din mana. Ecranul LCD este tactil, cu unghiuri variabile.


Cele mai profesionale

Canon EOS 5D Mark IV

aparate dslr

5D Mark IV este o camera foto full frame menita sa satisfaca dorintele tuturor fotografilor profesionisti sau videografi, pentru ca ofera o versatilitate exceptionala, generand imagini minunate. Canon EOS 5D Mark IV are un senzor CMOS Full Frame cu tehnologie Dual Pixel cu 30 megapixeli rezolutie si poate filma cu 30fps la calitate 4K.

Sensibilitatea se extinde pana la 102400, fotografierea in rafala se face cu 7 frames/sec, are un monitor LCS 150,000-pixel RGB + IR Anti-flicker si se poate conecta prin NFC la smartphone.


Avantajele pentru a folosi aparate DSLR

O camera DSLR reprezinta in continuare cam cea mai accesibila metoda pentru ca un novice sa intre in domeniul fotografiei. In plus, de cand aparatele mirrorless au prins teren, preturile pentru aceste aparate DSLR au inceput sa scada. Multi fotografi prefera in continuare aceste camere, pentru ca sunt mature, comparativ cu noile tehnologii mirrorless.

In plus, obiectivele pentru DSLR-uri sunt variate si foarte bune si nu pot fi folosite si pe mirrorless decat cu adaptoare.

Un alt motiv pentru care fotografii aleg sau raman fideli DSLR-urile este sentimentul pe care il ai cand tii aparatul in mana.In plus, obiectivele pentru DSLR-uri sunt variate si foarte bune si nu pot fi folosite si pe mirrorless decat cu adaptoare.

Cele mai bune marci pentru aparate foto DSLR

Cele mai cunoscute marci de DSLR-uri sunt Nikon si Canon. Acesti ”clasici” isi disputa suprematia pe piata fotografiilor de multa vreme si vor fi greu de detronat pe segmentul DSLR.

Ambele branduri au pe piata aparate foarte bune, pentru fotografi din toate domeniile. Diferenta dintre ele este, de cele mai multe ori, de senzatia pe care o doresti de la fotografiile tale. Cele doua branduri au propriile caracteristici, de la culori la meniu, asa ca odata ce ai ales unul dintre sisteme, cu greu vei trece la celalalt.