Cel mai bun Boiler electric

Care este cel mai bun boiler electric din 2024?

Un Boiler electric este folosit pentru a incalzi apa menajera prin intermediul rezistentei electrice. Este un aparat modern fata de cel pe lemne, pentru ca beneficiaza de display digital, puterea de incalzire este reglabila, plus multe setari de programare si functii de protectie la supraincalzire, inghet sau suprapresiune.

Un boiler termoelectric este diferit de cel electric pentru ca el poate fi legat la o centrala termica. Prin acest mod, el va fi utilizat pentru producerea apei calde cu ajutorul curentului electric, mai ales in anotimpurile calde. Pe timp de iarna apa calda se va obtine cu ajutorul sursei de caldura la care a fost legat.

In urmatoarele randuri veti gasi informatii utile pentru cumpararea unui boiler. Am cautat pe mai multe site-uri din Romania cele mai bune si apreciate produse de pe piata. Am comparat principalele puncte de interes, iar concluzia o puteti trage singuri, tinand cont de nevoile fiecaruia.

Comparatie la cel mai bun Boiler electric – Top 5 din 2024

Boiler apa calda Ariston
CARACTERISTICI Putere: 1500 W
Capacitate: 100 l
Boiler electric 100l Ferroli
CARACTERISTICI Putere: 1500 W
Capacitate: 100 l
Boiler electric 50L Ariston
CARACTERISTICI Putere: 1800 W
Capacitate: 50 l
Boiler electric 80l Tesy
CARACTERISTICI Putere: 2000 W
Capacitate: 80 l

Sfaturi pentru a alege cel mai bun Boiler electric

Capacitatea: Este primul criteriu pe care trebuie sa il aveti in vedere. Boilerul poate avea o capacitate intre 10 – 30 litri, ideal pentru un singur utilizator, 50 litri pentru doi utilizatori, 80-100 litri pentru 3 utilizatori și între 100 litri și 200 litri pentru 4 sau mai multi utilizatori.

Puterea: In functie de putere, boilerul va incalzi mai repede apa, asa ca numarul de KW este important pentru ca timpul de asteptare sa fie cat mai mic.

Clasa energetica: Cei mai multi oameni se tem de consumul mare de energie, dar un boiler electric clasa A este o solutie foarte eficienta. Unele produse au chiar si o functie ECO, care ajuta la reducerea pierderilor energetice.

Functii suplimentare: Printre cele mai cautate sunt protectia impotriva inghetului, supraincalzii sau suprapresiunii. O alta functie importanta este cea de programare, prin care utilizatorii pot seta momentul zilei cand isi doresc ca apa sa fie pregatita.   

Ce Boiler electric sa cumpar?

Cel mai ieftin

Boiler electric 10l Ariston Andris RS 10 EU

boiler electric ariston

Ideal pentru o bucatarie de vara sau pentru o locuinta mica, acest boiler electric este dotat cu un termostat imersat, pentru un control exact al temperaturii, mentinand apa la nivelul dorit.

Panoul si butonul frontale fac setarea foarte usoara, iar functia de protectie, supapa de siguranta si elementul de incalzire din cupru il fac foarte apreciat printre cumparatori.

Verifica disponibilitatea si pretul pe Emag:

Boiler electric 80l Tesy BiLight GCV804420B11TSR

boiler elecetric 80l

Tesy vine cu un design nou al duzei de apa rece, gratie caruia se formeaza Piston Effect, care garanteaza cu 15% mai multa apa calda. Si consumul de energie este redus cu pana la 16%, pentru ca a fost eliminata puntea termica dintre corpul boilerului si sistemul de prindere.

Lumini de culori diferite arata cand boilerul inca incalzeste sau este gata de folosire.

Verifica disponibilitatea si pretul pe Emag:


Gama medie

Boiler electric 50L Ariston Lydos Eco

boiler termoelectric

Tehnologia WaterPlus aduce un plus de apa calda de pana la 16%, iar functia Eco Evo salveaza energie electrica. Pentru un confort complet, temperatura este setata manual si precis, izolatia este dintr-un material premium si prietenos cu mediul inconjurator.

Coroziunea este combatuta cu ajutorul anodului din magneziu. Iubitorii de high-tech vor aprecia interfata frontala.

Verifica disponibilitatea si pretul pe Emag:


Boiler electric 100l Ferroli Calypso 100 VE

boiler apa calda

Apa ajunge la temperatura dorita mai repede gratie sistemului combinat rezistenta electrica + serpentina. Acest boiler de la Ferroli are un termostat pentru inchiderea automata cand apa atinge temperatura setata și are functii de protectie impotriva supraincalzirii si a suprapresiunii.

Anodul mare, de magneziu, confera viata indelungata produsului. Acest boiler este fabricat in totalitate din otel.

Verifica disponibilitatea si pretul pe Emag:


Cele mai profesionale

Boiler apa calda Ariston Velis Evo 100 EU

boiler electric 100l

VeloCompact 925 este cel mai usor si mai compact suport dBoilerele din aceasta gama sunt primele care arata pe ecran numarul de dusuri disponibile, iar incalzitorul afiseaza pe ecran de cat timp mai e nevoie pana poti intra iar la dus. Boilerul poate fi programat la ce ora sa ai apa calda.

Are doua rezervoare, pentru un confort dublu. Are doar 27 de cm adancime si poate fi montat vertical sau orizontal.

Verifica disponibilitatea si pretul pe Emag:


Avantajele pentru a folosi un Boiler electric cu consum mic de energie

Folosirea unui boiler electric are avantaje multiple. Se monteaz cu usurinta si are un debit mare de apa datorita acumularii. Nu are nevoie cos de evacuare. Odată bagat in priza, boilerul va incepe sa functioneze.

Energia electrica este mai raspandita in tara decat gazul, asa ca boilerul electric este solutia pentru persoanele care locuiesc in locuri izolate. Are o durata de viata mare si este usor de intretinut.

Pentru ca are diferite dimensiuni, boilerul se potriveste pentru mai multe tipuri de spatiu.

Montaj boiler electric

Cat consuma un boiler electric de 50 litri pe luna? 

Aceasta este una dintre cele mai mari griji ale cumparatorilor. Raspunsul difera in functi de rezistenta interna. Calcului se face astfel: dacă rezistenta are 1500 W, boilerul consuma 1,5 Wk pe oră. Prețul unui Kw este între 0,5-0,8 lei. Astfel puteti calcula, in functie de cate ore este utilizat pe zi, cat consuma un boiler electric.

De unde sa cumparati boilere electrice?

Online, cea mai variata gama o gasiti la Emag, unde opiniile celorlati cumparatori sunt de real ajutor.

Altex sau Flanco sunt alte doua magazine care au in oferta boilere electrice, insa gasiti mai putine produse decat pe Emag,

Si marile magazine de bricolaj au la vanzare aceste produse. Dedeman sau Leroy Merlin au consultanti specializati in magazine care va pot oferi multe informatii importante.

Nu uitati sa apelati la un specialist care sa se ocupe de montare boiler electric dupa toate regulile si specificatiile.