Cel mai bun Stabilizator de tensiune

Care este cel mai bun Stabilizator de tensiune din 2021?

Protejați-vă echipamentul electronic sensibil de căderile de tensiune sau supratensiune cu ajutorul unui stabilizator de tensiune. Fluctuațiile de tensiune necorectate degradează treptat durata de viață a componentelor electronice, ceea ce poate cauza o defecțiune prematură.

Un stabilizator de tensiune nu doar că ajustează tensiunile la niveluri sigure, dar oferă și protecție împotriva  spike-urile de inalta sau joasa tensiune ctrice – chiar și fulgere.

Înainte să investiți într-un astfel de aparat, e bine sa va informati pentru a lua cea mai buna decizie pentru nevoile voastre. Am adunat aici cateva modele pe care le consideram potrivite, pe baza specificatiilor, dar si a opiniei altor cumparatori.

Comparatie la cel mai bun Stabilizator de tensiune 2021

Stabilizator tensiune Trifazic
CARACTERISTICI Voltaj: 380
Capacitate: 9000 W
Stabilizator de tensiune Kemot
CARACTERISTICI Voltaj: 12
Capacitate: 500 W
Stabilizator de tensiune cu servo motor
CARACTERISTICI Voltaj: 1000
Capacitate: 1000 W
Stabilizator automat de tensiune
CARACTERISTICI Voltaj: 230
Capacitate: 500 W

Sfaturi pentru a alege cel mai bun Stabilizator de tensiune

Tensiunea de intrare și tensiunea de ieșire: În mod ideal, ar trebui să tensiunea de intrare și tensiunea de ieșire cu care veți lucra. Fiecare stabilizator de tensiune este proiectat pentru a fi utilizat pentru o tensiune de ieșire specifică. Dar puteți găsi regulatoare de ieșire reglabile care pot fi utilizate cu simplă ajustare.

Capacitate: Ar fi bine să știți puterea totală a dispozitivului de care aveți nevoie pentru a stabiliza tensiunea, iar puterea nominală a stabilizatorului dvs. de tensiune ar trebui să fie cu 30% mai mare decât puterea totală a tuturor dispozitivelor atunci când cumpărați un stabilizator de tensiune. Fiți atenți și la  căldura generată de încărcarea completă. Când stabilizatorul este supraîncărcat, curentul necesar va fi prea mare, iar inevitabil tensiunea va fi coborâtă.

Funcția și precizia automată a reglării tensiunii: Când achiziționați un stabilizator de tensiune, ar fi bine să încercați să alegeți stabilizatorul de tensiune cu funcția de reglare automată a tensiunii, deși prețul poate fi puțin mai mare, este mai rentabil decât pierderile economice cauzate de arderea dispozitivului. Când tensiunea se schimbă, stabilizatorii tradiționali de tensiune comută tensiunea utilizând principiul comutării releului. În momentul comutării, curentul va avea un ușor impact flotant.

Ce este un stabilizator de tensiune

Regulatorul automat de tensiune va regla automat tensiunea de ieșire. Funcția sa este de a stabiliza tensiunea de alimentare ce fluctuează foarte mult și nu poate îndeplini cerințele aparatelor aflate în raza de acțiune, astfel încât toate tipurile de circuite sau echipamente electrice să funcționeze normal în condiții de tensiune nominală de lucru.

Ce Stabilizator de tensiune sa-mi cumpar?

Cel mai ieftin

Stabilizator de tensiune SilverCloud, 500VA, 300W

stabilizator tensiune trifazic

SilverCloud K500VA este un regulator automat de tensiune ce poate fi folosit in alimentarea dispozitivelor electronice cu un consum cumulat de pana in 300 W. Stabilizatorul este alimentat cu o tensiune variaza intre 140 si 260 V.

Iesirea este de 220V+/-10% constant, gratie celor doua prize schuko pozitionate in spate.

Semnalul de iesire este intarziat datorita unui circuit, acest lucru fiind util in cazul in care folositi frigidere sau combine frigorifice. Supratensiunea, scurtcircuitul si suprasarcina sunt evitate gratie unor functii specifice.

Stabilizator automat de tensiune cu releu 500VA, orizontal, Well

stabilizator tensiune centrala termica

Well 500VA-WL lucreaza pe baza unui releu si are o putere de 500 VA/300 W. Este usor de folosit, afisajul digital si panoul de comanda sunt foarte intuitive. Tensiunea de intrare variaza intre 140 si 260 V, iar cea de iesire este de 230 V.


Gama medie

Stabilizator de tensiune cu servo motor 1000VA, Well

stabilizator de tensiune

Dispozitivul merge datorita servomotorului si are o putere de 1000 VA / 600 W. Afisajul digital si panoul de comanda intuitiv il fac extrem de facil de utilizat.

Dispune de protectie pentru tensiunea scazuta la iesire, supraincalzire, supratensiune, scurtcircuit. Este foarte apreciat de cei care l-au achizitionat pentru a-l folosi la centrala electrica.


Stabilizator de tensiune centrala termica Kemot, cu sinus pur, 12 V / 500 W

stabilizator de tensiune

Apa ajunge la temperatura dorita mai repede gratie sistemului combinat rezistenta electrica + serpentina. Acest invertor are iesire sinus pur si functie de incãrcare. A fost gandit pentru a alimenta consumatori la o tensiune nominalã de 230 VAC si avand o putere maxima de 500W, precum pompa pentru incalzirea centralei sau seminee.

Dispozitivul dispune de un ecran clar si transparent cu LED-uri, care indica starea de functionare.


Cele mai profesionale

Stabilizator tensiune Trifazic, cu servomotor, 15KVA / 9000W, Alb, Braun Group

stabilizator tensiune cu servomotor

Acest regulator de tensiune trifazic cu servomotor se remarca gratie unei puteri maxime de 15kVA. Dispune de protectie pentru supraincalzire, scurtcircuit, suprasarcina. Este recomandat pentru locuintele alimentate cu o sursa de 380V si protejeaza electrocasnicele cu motor: frigider, aer conditionat, centrala termica etc.

Aparatul trebuie montat pe podea si are un display digital, extrem de util.


Avantajele pentru a folosi stabilizator de tensiune

Odata cu dezvoltarea rapida a societatii, echipamentele electrice pentru uz civil si pentru uz comercial se dezvolta zi de zi, iar cerintele sunt din ce in ce mai mari. Cu toate acestea, din cauza imbatranirii si a incetinirii dezvoltarii instalatiilor de transmisie si distributie a energiei in unele zone, proiectarea slaba a liniilor si alimentarea insuficienta, precum si alte motive, tensiunea utilizatorilor finali este scazuta, in timp ce tensiunea generata este ridicata, ceea ce este ca o bomba de timp pentru echipamente electrice, in special pentru echipamente de inalta tehnologie si de precizie care au cerinte stricte pentru tensiune.

Prin urmare, avem nevoie de un stabilizator de tensiune pentru a ne proteja alimentarea si echipamentul electric. Tensiunea instabila poate provoca daune fatale sau defectiuni la echipament, poate afecta productia, poate accelera imbatranirea echipamentului, poate afecta durata de functionare si chiar arde accesoriile.

De unde sa cumparati un stabilizator de tensiune?

Asadar, un regulator de tensiune este dispozitivul ce stabilizeaza tensiunea electrica in apropierea valorii de 220V/230V, in cazul regulatoarelor monofazice, sau 380V in cazul stabilizatoarelor trifazice. In acest mod, sunt protejate echipamentele de fluectuatiile de tensiune, din cauza carora aparatura se poate defecta sau strica.

Stabilizatoarele electrice se pot achizitiona de la Emag, Dedeman sau Altex, precum si din alte magazine online sau fizice.