Cel mai bun Calorifer electric

Care este cel mai bun Calorifer electric din 2021?

Eu sunt o persoana friguroasa. Cand toti de langa mine spun ca e cald si bine, eu simt nevoia sa ma incalzesc. Asa ca un calorifer electric este solutia pe care am gasit-o ca sa imi fie si mie bine. Tin langa mine radiatorul electric cand lucrez la birou sau cand ma relaxez pe canapea, il mut usor prin casa atunci cand schimb camerele si ma bucur tot timpul de confort.

Cum sunt multe calorifere electrice pe piata, am zis sa va ajut cu o comparatie a celor mai apreciate produse: care e cel mai bun radiator electric, la ce trebuie sa fiti atenti si de ce este foarte eficient.

Continua sa citesti daca doresti sa afli care este cel mai potrivit pentru tine.

Comparatie la cel mai bun Calorifer electric din 2021

Calorifer electric Intesium Turbo
CARACTERISTICI Numar elementi: 12
Putere maxima: 2500 W
Calorifer electric cu ulei Heinner
CARACTERISTICI Numar elementi: 13
Putere maxima: 2500 W
Calorifer electric TESY
CARACTERISTICI Numar elementi: 12
Putere maxima: 2500 W
Calorifer electric pentru baie
CARACTERISTICI Numar elementi: 6
Putere maxima: 100 W

Sfaturi pentru a alege cele mai bune calorifere electrice

Cand vine momentul achizitionarii unui radiator electric e nevoie sa cunoastem ca sunt multe diferente intre ele. Principalele motive pe care le luam in considerare sunt: consumul de energie, numarul de elementi si termostatul reglabil. E bine sa stim care este dimensiunea camerei in care va fi folosit.

Consumul de energie este legat direct de puterea radiatorului. Nu inseamna, insa, ca daca puterea este mare, si pretul facturii va fi piperat. Asta pentru ca puterea poate fi reglata gratie termostatului.

Direct corelat cu puterea este si numarul de elementi. Un calorifer electric de 2000W are, de cele mai multe ori, 9 elementi, suficienti pentru a incalzi o camera de dimensiuni medii.

Cat consuma un calorifer electric pe luna

Cea mai mare frica a oamenilor, atunci cand se decid sa achizitioneze un radiator electric este consumul de energie. Cert este ca, dintre toate aparatele electrice de incalzit, un radiator electric cu ulei este cel mai eficient.

Pretul utilizarii unui calorifer electric este greu de estimat, depinzand de costul energiei distribuitorului dvs., izolatia incaperii, temperatura exterioara, durata de utilizare etc. Dar ecuatia de calcul este urmatoarea: Consumul [kWh]= Puterea [kW] x Timpul [h].

Spre exemplu, daca folosim un calorifer electric de 2000 W (2 kw) timp de 8 ore/zi, consumul este de 16 kw pe zi. Daca un kw este 0.60 lei, costul va fi de 9.6 lei pentru 8 ore de utilizare. La o folosire zilnica timp de 30 de zile, costul total ar fi de 288 lei.

Ce radiatoare electrice sa cumpar?

Cel mai ieftin

Calorifer electric Star-Light

radiator electric cu ulei

Acest radiator electric cu ulei este recomandat pentru a fi utilizat in camere de aproximatic 15 metri patrati. Are 7 elementi si o putere de 700W.

Termostatul este folositor pentru a seta temperatura dorita, in timp ce manerele ajuta la mutarea facila a dispozitivului in alta camera, fara a fi nevoie sa atingeti elementele fierbinti.

Dispune de termostat de siguranta, dar si de protectie impotriva supraincalzirii.


Calorifer electric pentru baie Home

calorifer electric pentru baie

Acest radiator electric pentru baie Home, cu puterea de 100W, este ideal pentru uscarea rapida a prosoapelor.

Are 6 elementi, poate fi fixat in picioare sau pe un perete, are dispune de sistemul IPX1 de protectie impotriva picaturilor de apa. Se opreste automata in caz de supraincalzire.


Gama medie

Calorifer electric TESY CB

radiator electric

Acest radiator are o suprafata de incalzire marita cu 40%. Are trei trepte de putere, dar si un termostat de siguranta si unul reglabil.

Gratie designului elementilor, caloriferul cu ulei genereaza un Efect de semineu, camera incalzindu-se uniform si rapid.

De asemenea, are protectie anti-inghet, impotriva supraincalzirii si impotriva rasturnarii.


Calorifer electric cu ulei Heinner

radiatore electrice

Confortul termic este asigurat de cei 13 elementi, care au un rol decisiv in producerea unei calduri placute si confortabile. Poti economisi energie prin utilizarea celor trei trepte de temperatura.

Acest radiator electric este dotat cu sistem de protectie impotriva rasturnarii, se opreste automat daca se rastoarna sau se supraincalzeste.

Poate fi mutat usor dintr-o camera in alta, gratie rotilor de transport, iar locul de stocare a cablului il face usor de depozitat.


Cele mai profesionale

Calorifer electric Intesium Turbo

calorifer electric cu termostat

Radiatorul electric Rowenta Intensium Turbo incalzeste rapid incaperi de mari dimensiuni, gratie puterii de 2500W.

Are 12 elementi care ajuta la incalzirea unor incaperi de pana la 30 de grade. Are 3 trepte de putere, inclusiv modul Eco, termostat reglabil si este extrem de silentios.

Mai mult, caloriferul electric dispune de un sistema de protectie impotriva supraincalzirii precum si a inghetului, este usor de depozitat gratie manerului integrat si a rotilor.


Avantajele pentru a folosi un radiator electric

Un calorifer electric este un aparat foarte folositor si placut la utilizare, pe care il putem folosi ca o alternativa de incalzire.

Dispozitivul incalzeste aerul din incapere, prin convectie sau radiatie, ca un radiator obisnuit. Caloriferele cu ulei sunt mai rentabile decat alte aparate de incalzire electrice, pentru ca pastreaza caldura mai mult timp, chiar si dupa ce au fost oprite.

In plus, radiatorul electrict cu ulei ofera cea mai mare siguranta de utilizare, pentru ca are functie de protectie in caz de supraincalzire. Mai mult, el se opreste automat, daca este rasturnat.

De unde sa cumparati un calorifer electric

O gama variata de radiatoare electrice puteti gasi in magazinele fizice, dar si online. La Flanco, Altex sau Dedeman puteti sa testati un calorifec electric cu termostat, inclusiv variante diverse de calorifer electric de perete sau radiator de baie.

Atat Flanco, cat si Altex si Dedeman au si magazine online de unde puteti comanda direct acasa, fara a avea grija transportului. In plus, aici puteti citi si parerile altor cumparatori, care va vor ajuta sa luati o decizie.  

Indiferent de unde decideti sa achizitionati un radiator electric, nu uitati sa verificati pretul in mai multe locuri, pentru a fi siguri ca faceti achizitia la cel mai bun pret.